Most már immár tényleg boszorka vagyok, mert van egy IGAZI macskám!! Ráadásul egy tüneményes jószág. Sokat lehet hallani, hogy a macska öntörvényű és túl önálló. Volt ilyen macsekom nekem is, de ez! Ez egy szófogadó macsek, öntudata meg van, de mindent meg lehet vele beszélni. Nem bántottam még soha - nem is fogom -, de remekül tudja, mikor mit lehet és mi a határ. Ja, ja egy csoda. Ráadásul gyógyít is, ahogy ebben a cikkből is kiderül, hogy a

 "tudósok szerint a macska dorombolásának gyógyító hatásai vannak. Vizsgálatokkal bizonyították, hogy ha az ember doromboló macskát tart az ölében, 20%-kal csökken a vérnyomása. Akik együtt élnek házi kedvenceikkel, azoknak tartósan alacsonyabb a koleszterinszintjük, a vérnyomásuk, valamint a stressz-szintjük.A macskadorombolás alacsony frekvenciás rezgései - kísérletekkel igazolhatóan -meggyorsítják még a csonttörések utáni gyógyulást is."

(idézet innen: http://www.macska.tv/hir/2009/03/10/gyogyit-az-allatszeretet)

Tanúsíthatom, kipróbáltam, mert a kis állat magától telepedett a sportolás okozta fájós helyekre. Hihetelen, de igaz és jó, hogy igaz. :)

 

 

Szerző: Let it ...  2009.11.15. 13:20 komment

Címkék: macskákcska zen 6.érzék

süti beállítások módosítása